3 snabba frågor till fjällsäkerhetsprofiler

Här publiceras intervjuer med ett urval av fjällsäkerhetsprofiler som bidrar med tankar om fjällen och fjällsäkerhetsarbetet. 

Peter Lindström, Friluftsfrämjandets representant i Fjällsäkerhetsrådet. Han har vistats i fjällen hela sitt liv och tillbringar numera några månader där varje år. Peter nationell fjälledare och utbildar fjälledare inom Friluftsfrämjandet.

Ingela Hiltula, avdelningschef vid Naturvårdsverket och ordförande för Fjällsäkerhetsrådet om Naturvårdsverkets roll, varför samverkan är viktigt och om klimatfrågorna i fjällsäkerhetsarbetet. 

Johan Påve, ansvarig för STF:s fjällstugor från Dalarna i söder till Treriksröset i norr, och STF:s representant i Fjällsäkerhetsrådet, om besökstrender i svenska fjällen.

Rickard Svedjesten, fjällräddare och ordförande för SVEFRO (Svenska Fjällräddares Riksorganisation), representant i Fjällsäkerhetsrådet och fjällräddare sedan 30 år, om fjällräddning och säkerhet i de svenska fjällen.

Josef Westerlund, IFMGA/IVBV/UIAGM- certifierad bergsguide, ordförande i SBO (Svenska bergsguide organisationen) och SBO:s representant i Fjällsäkerhetsrådet, om säkerhet i bergen. 

Jenny Råghall, SM-guldmedaljör i skidalpinism och Svenska Klätterförbundets representant i Fjällsäkerhetsrådet. 

Charlotta Eriksson,meteorolog vid SMHI samt även fjäll och vildmarksledare om vädret i fjällen. 

  


Publicerat: